Утікач Данилюк хоче, щоб його люди брали участь у переговорах

Понеділок, 3 лютого 2014, 13:15

Лідер "Спільної справи" Олександр Данилюк, який утік до Лондона, заявив, що революція "Євромайдану" вступає у вирішальну фазу.

Про це пише видання "Kyiv Post".

Данилюк заявив, що як одружений на громадянці Великобританії, він перебуває в Англії легально. Його дружина та син прилетіли до Лондона 27 січня. Сам Данилюк перестав з’являтися у Facebook 28 січня, коли дізнався про свій розшук, і написав уже з Лондона.

Ордер на арешт Данилюка було надано 24 січня.

Втім, Данилюк запевняє, що члени його "Спільної справи" – не "бойовики", хоч і радикальні. "Ми мирні люди… Наша стратегія – ненасильницька", - стверджує він.

На думку лідера "Спільної справи", у президента Віктора Януковича лишилося два варіанти: придушити протести або компроміс на основі угоди про справжній розподіл влади.

Данилюк заявив, що його організація теж хоче брати участь у переговорах опозиції та влади щодо вирішення кризи. Раніше таке ж бажання висловив "Правий сектор".

У своєму Facebook Данилюк також написав стосовно захоплень міністерств:

"Наші дії зупинили безглузде кровопролиття і змусили режим іти на поступки. Саме про звільнення адмінбудівель йдеться у їхніх недолугих законах про звільнення заручників, а не про обіцянку більше не проводити бойові віче".

"Більш того, саме ми відвернули введення надзвичайного стану, продемонструвавши всьому світу нищівні наслідки можливих боїв в Києві. Дивно, що переговори від імені майдану продовжують вести люди, які за два місяці не мали жодної бодай малесенької перемоги, і яким майдан чітко висловив своє небажання переговорів як таких", - стверджує він.

Відповідно до бази даних Міністерства внутрішніх справ розшукуваних людей, Данилюк оголошений у розшук за підозрою в "організації масових заворушень, які призвели до загибелі людей або серйозного шкоди для них". Покарання за це – до 15 років в’язниці.

Саме "Спільна справа" Данилюка ініціювала захоплення будівель трьох держбудівель:  міністерств юстиції, енергетики та аграрної політики. Лідери опозиційних фракцій та частина організацій, що протестують на Майдані, були не згодні з цими діями.

Влада вимагала, насамперед, звільнення адмінбудівель протестувальниками. Захоплення міністерств, разом із захопленням обласних держадміністрацій, найбільше обурило владу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...