Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Росії угледіло в закликах української опозиції провокації

Понеділок, 3 лютого 2014, 14:52

Міністерство закордонних справ Росії висловило занепокоєння з приводу закликів лідерів української опозиції патрулювати вулиці.

Про це йдеться в заяві російського МЗС.

"У Росії дуже стурбовані прагненням опозиційних сил України ще більш загострити ситуацію в країні. Один з лідерів опозиції публічно закликав українських громадян навіть створювати якісь "дружини ополчення", патрулювати вулиці і влаштовувати протестні акції біля адміністрацій в регіонах", - сказано в заяві.

На думку МЗС РФ, все це прямо суперечить заявам про прихильність опозиції демократії та європейським цінностям.

Російські дипломати назвали такі дії "провокаційними кроками" та пов'язали їх із нещодавніми контактами лідерів опозиції з представниками західних держав у Мюнхені.

"Розраховуємо, що опозиція на Україні відмовиться від погроз і ультиматумів і активізує діалог з владою з метою виходу країни з глибокої кризи в конституційному полі", - заявили в МЗС Росії.

Крім того, у понеділок російське зовнішньополітичне відомство зробило ще одну заяву по Україні. Зокрема, воно висловило обурення з приводу того, що 29 січня в Києві російські журналісти не були допущені на брифінг для ЗМІ, що проводився Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон

"Отримані по дипломатичних каналах роз'яснення прес-секретаря К. Ештон про те, що відсутність російських журналістів на брифінгу обумовлено виключно "складнощами в плані логістики та забезпечення безпеки", які дозволили організувати присутність на заході "тільки певної кількості" представників ЗМІ, навряд чи можна вважати задовільними", - йдеться в коментарі офіційного представника МЗС РФ Олександра Лукашевича.

Як повідомлялося, 31 січня лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликав українців підключитися до захисту мирних людей і організовувати патрулювання вулиць.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування