МВС розповідає, що викрадену активістку майдану купили за 500 гривень

Середа, 5 лютого 2014, 10:50

У середу МВС поширило повідомлення про те, що нібито викрадена Беркутом Олександра Хайлак мала отримати за цю історію 500 гривень

МВС навіть наводить "відеосвідчення" Олександри.

"Правоохоронці, перевіряючи цю інформацію, встановили особу потерпілої дівчини. Нею виявилася 19-річна жителька Київської області", - сказано в повідомленні.

"З’ясувалося, що в день свого нібито "викрадення" вона на залізничному вокзалі столиці не перебувала, а знаходилася на так званому "євромайдані", - сказано в повідомленні.

За даними МВС, "псевдопотерпіла зізналася правоохоронцям, що зробила неправдиве повідомлення у ЗМІ на прохання незнайомого чоловіка на ім’я Андрій".

"Він пообіцяв винагороду у 500 гривень за те, що дівчина на камеру розповість надану ним інформацію. Далі історію про своє викрадення активістка оприлюднила в ефірі "hromadske.тv". Однак, виконавши "завдання", дівчині не вдалося отримати гроші, адже замовник зник і на телефонні дзвінки не відповідав", - повідомляє МВС.

"Працівники міліції також з’ясували, що дівчина вже двічі притягалася до кримінальної відповідальності за крадіжки", - додали в повідомленні.

У штабі спротиву згодом повідомили, що з Хайлак немає зв'язку вже 5 днів, її не можуть знайти ані матір, ані лікарі Євромайдану.

Раніше повідомлялося, що Хайлак, родом із Донеччини, працювала волонтером медичної служби Майдану.

Вона збиралась поїхати додому. На залізничному вокзалі до неї підійшла міліція, аби перевірити документи. Коли вона діставала паспорт, у неї випав бейджик Євромайдану.

Відразу покликали "Беркут", який посадив її в машину і возив по РВВС міста Києва. Жоден РВВС не хотів її приймати. Сказали, що для євромайданівців є спеціальне РВВС, де їх приймають.

Дівчину вивезли до лісу, забрали всі документи, залишили тільки мобільний телефон. За допомогою людей Олександра вибралася з лісу.

Про викрадення Олександра розповідала не лише Громадському, але й іншим ЗМІ.

МВС в свою чергу вже кілька місяців оприлюднює повідомлення з метою дискредитації Майдану. Так міліція заявила, що затримала двох активістів з Майдану зі зброєю - саморобним вогнепальним пристроєм та пістолетом. І оприлюднила відео з зінаннями. Між тим людина, зізнаня якої міліція вибила, пізніше розповіла, як це відбувалося.

Між тим досі немає жодного повідомлення про те, хто з представників Беркуту бив людей і журналістів, починаючи з 30 листопада. Також невідомо, хто викрадав людей, здійснив напад на автомайданівців на Кріпосному провулку, викрав Ігоря Луценка та Дмитра Булатова і Юрія Вербицького, якого знайшли мертвим у лісі.

Раніше Прес-служба внутрішніх військ МВС України зняла відеоінтерв'ю із солдатом Олександром Патлатенком, чия матір раніше розплакалася в прямому ефірі через  жахливі умови служби у Внутрішніх військах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування