Апеляційний суд пікетуватимуть, щоб випустив медика Майдану

Середа, 5 лютого 2014, 13:58

6 лютого Апеляційний суд Києва розгляне скаргу волонтера медичної бригади Майдану Олексія Тутова на рішення про 2 місяці у СІЗО як запобіжний захід для нього.

Об 11:30  у четвер під судом проведуть пікет у зв’язку з цим, повідомляє помічник лікаря Ольги Богомолець Ігор Марковський.

Тутов, 1987 року народження, працював на добровільних засадах у складі мобільних медичних бригад Медичної служби Штабу національного спротиву з середини грудня 2013 року, попередньо закінчивши відповідні навчальні курси, зазначається у повідомленні.

Тутов був затриманий представниками "Беркуту" 22 січня 2014 року під час надання медичної допомоги постраждалим біля барикад на вулиці Грушевського в столиці.

"Олексій був у екіпіровці волонтерів-медиків (біла футболка з червоним хрестом на грудях і спині поверх верхнього одягу) та мав при собі сумку з медикаментами", - зазначається у повідомленні.

"Медична служба Штабу національного спротиву виступає проти переслідування волонтерів, які надають медичну допомогу та вимагає негайного звільнення Олексія Тутова з СІЗО!", - зазначається у ньому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування