Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість росіян не хочуть більше Олімпіад у себе в країні

Середа, 5 лютого 2014, 16:08

Більшість росіян виступають проти ідеї подачі заявки на проведення в їхній країні літньої Олімпіади після сочинської.

Про це свідчать дані соцопитування "Левада Центру".

На питання, чи слід Росії після Олімпіади в Сочі подати заявку на проведення літніх ігор, тільки 32% опитаних відповіли "так", 43% виступили проти. Ще 26% вагалися з відповіддю.

38% опитаних вважають, що чиновники добивалися проведення Олімпіади, тому що це хороший привід для освоєння і "розпилу" величезних сум з держбюджету.

23% вважаю, що "це почесно", 17% вважають, що Олімпіада поліпшить імідж Путіна, а 15% думаю, що це допоможе самим Сочі.

Головною причиною того, що сочинська Олімпіада стала найдорожчою в історії, росіяни вважаю корупцію (47%), жадібність будівельних компаній (34%), погане держуправління (19%).

Водночас, 15% думаю, що ціна Олімпіади залежить від складності будівництва в Сочі, а 14% пов'язує це з низьким рівнем менеджменту.

При цьому, тільки 22% громадян Росії думаю, що винних чиновником можуть покарати, 62% вважають, що корупція відповідальним за будівництво зійде з рук.

Опитування проведено 24-27 січня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою серед 1603 осіб у віці 18 років і старше в 130 населених пунктах 45 регіонів країни.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних. Статистична похибка цих досліджень не перевищує 3,4%

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування