Жванія каже про нову більшість, що підтримує повернення до Конституції-2004

Середа, 5 лютого 2014, 21:54

Позафракційний депутат Давид Жванія заявив про існування 232 голосів у Раді за повернення до Конституції 2004 року.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"226 і вище сьогодні голосів у вигляді підписів, що ці люди готові голосувати за акт, який повертає до Конституції 2004 року, зібрані. Можу навіть сказати більш конкретно - вони у мене є в портфелі", - сказав депутат, зазначивши, що серед них є і підпис "регіоналів".

"Є більше голосів, які готові голосувати за цей акт, але не хотіли б ставити підписи на сьогоднішній день. Але немає 300 голосів", - додав Жванія.

Пізніше він зазначив, що кількість підписів за повернення до Конституції 2004 року на сьогодні становить 232, проте серед них немає підписів "комуністів"

На думку Жванії, повернення до Конституції-2004 призведе до конфлікту в парламенті.

"Президент легітимний. Виходить, що це буде якраз протистояння. Ми говоримо про те, що цей шлях потрібно пройти, але вже з позиціями...", - сказав він.

"З позиціями про те, що є 226 і вище, які визнають, що Конституційний суд перевищив свої повноваження, країна повертається до Конституції 2004 року, дайте можливість сформувати коаліційний уряд, дайте можливість сформувати більшість, дайте можливість врегулювати той конфлікт, який сьогодні існує в державі", - заявив Жванія.

Як відомо, екс-міністр Юрій Луценко заявив, що в Раді 232 депутати готові проголосувати за нового спікера парламенту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування