Більшість майданівців не підтримують переговори з владою

Четвер, 6 лютого 2014, 12:41

63% протестувальників на Майдані не підтримують переговори між владою, опозицією і громадськими лідерами.

Про це повідомляє Українські новини з посиланням на результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" та Київським міжнародним інститутом соціології.

Респондентів запитали, чи згодні вони з пропозицією провести круглий стіл переговорів за участю влади, опозиції та громадських лідерів за посередництва міжнародних організацій.

Лише 27,4% вважають, що такі переговори потрібні, 9,6 % вагалися з відповіддю.

При цьому 82,7 % протестуючих вважають, що піти з Майдану можна тільки тоді, коли будуть виконані всі вимоги, які були висунуті на Майдані. 11,7 % назвали достатнім виконання декількох основних умов, 9,5 % готові піти, якщо більшість учасників Майдану приймуть таке рішення.

Серед об'єктивних причин, які не дозволяють стояти на Майдані, 3,6 % називають роботу або навчання, 1,8 % - втому або погане самопочуття, а 1,7 % - розчарування в лідерах.

Прийнятий закон про звільнення учасників протестів мітингувальники сприймають негативно - 82,7 % вважають, що необхідно відкинути висунуті владою умови звільнення заарештованих активістів і вимагати їх звільнення без будь-яких умов.

10,2 % - не змогли відповісти, а 3,2 % повідомили, що мало знають про цей закон і офіційні умови звільнення заарештованих учасників протестів.

Водночас 61,9 % майданівців вважають, що поки президентом є Віктор Янукович, не можна погоджуватися приймати будь-яку участь у формуванні уряду, а 22,1 % вважають, що можна погоджуватися тільки тоді, коли будуть повернуті норми Конституції 2004 року і обмежені повноваження Президента, а також посилена роль прем'єр-міністра і уряду.

8% не змогли відповісти на це питання, а 6,5 % вважають, що необхідно погоджуватися на цю пропозицію за умови, якщо уряд буде сформований повністю з представників опозиції. 1,4 % вважають, що опозиція повинна погодитися з цією пропозицією.

Загалом було опитано 502 респонденти у всіх стаціонарних точках Майдана (намети, Будинок профспілок, приміщення Київської міської державної адміністрації, Міжнародний центр культури і мистецтв Федерації профспілок України (Жовтневий палац), Український дім та інші об'єкти).

Вибірка дослідження забезпечувала пропорційне охоплення учасників Майдану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...