Страховикам пояснили, що за спалені авто треба платити

Четвер, 6 лютого 2014, 16:41

В Україні проходять мирні акції, тому страховики не можуть застосовувати поняття "заколот" чи "масові заворушення" для ухилятись від виплат за спалені авто.

Про це йдеться в офіційному поясненні Нацкомфінпослуг.

У відомстві нагадали, що останнім часом у деяких містах України зафіксовано масові пошкодження автомобілів.

Проте попередили страхувальників, що використовувати поняття "заколот" чи "масові заворушення" для відмов не можна.

Для отримання страхового відшкодування у Нацфінпослуг вимагають від страхувальників виконувати всі умови контракту та узгоджувати свої дії зі страховиками.

Обов’язковою умовою для прийняття страховою компанією позитивного рішення щодо виплати страхового відшкодування є надання страхувальником довідки компетентних органів.

Наприклад, в залежності від події, яка мала місце із пошкодженим авто, необхідна довідка ДАІ, МНС, чи МВС.

Страхувальник не має права залишати місце події без повідомлення компетентних органів та отримання первинної довідки, проведення інших слідчих дій компетентними органами та складання відповідного документу.

Іноді обов’язковою вимогою договору добровільного автострахування є проходження страхувальником медичного освідчення на стан сп’яніння.

Не дотримання цих вимог може бути підставою для відмови у виплаті страхового відшкодування.

Як відомо, в ніч на 30 січня у Києві невідомі підпалили більше 20 автівок.   У Штабі нацспротиву заявили, що спалені у Києві автівки належали учасникам Євромайдану та  обвинуватили ДАІ у ігноруванні розслідування цих злочинів

В ніч на 1 лютого  у центрі Києва підпалили авто представниці уряду Канади в Україні, а також активістки автомайдану Інни Царькової. Окрім того активісти Автомайдану заявили про підпал в ніч на 1 лютого 8 своїх автівок 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування