Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Портнов попросив ЄС допомогти владі розслідувати події в Україні

Четвер, 6 лютого 2014, 17:45

Перший заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Портнов заявив, що українська влада потребує допомоги у розслідуванні подій в Україні.

Про це він заявив під час зустрічі із Комісаром Ради Європи з прав людини Нілсом Муйжніексом, яка пройшла 6 лютого у Києві.

"Ми ініціюємо, щоб саме авторитетні керівники міжнародних організацій прийшли на допомогу нам у розслідуванні того, що відбувається в Україні. Наша офіційна позиція в тому, що ми просимо допомоги саме в розслідуванні й розв'язанні цієї кризи", - цитує Портнова прес-служба президента.

За словами Портнова "справедлива оцінка повинна бути надана як діям правоохоронних органів, так і діям мітингувальників під час масових акцій".

Заступник голови АП розповів єврокомісару, що влада пішла на поступки протесувальникам, відправивши у відставку уряд і скасуваши усі закони, які викликали занепокоєння у європейських колег та української опозиції, та прийнявши закон про "амністію".

Як відомо, за участь у переговорах міжнародних посередників неодноразово вистувала опозиція. Лунала пропозиція створити тимчасову слідчу комісію за участю представників міжнародної спільноти.

В той же час офіційний Київ обурювався критичним заявам закородонних політиків стосовно дій влади, називаючи їх втручанням у внутрішні справи України.

"Українці самостійно здатні знайти шляхи виходу з політичної кризи, за столом переговорів між владою, опозицією та представниками громадянського суспільства", - йдеться в останній заяві МЗС у відповідь на жорстку резолюцію Європарламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування