Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко: Радикали готувалися до протистоянь із міліцією більше 2 років

П'ятниця, 7 лютого 2014, 14:02

В. о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко стверджує, що "радикали" готувалися до протистоянь із міліцією понад два роки.

В інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні" він зазначив, що "радикальні організації з'явилися задовго до початку протестів".

"У Київ радикали прибули з кийками, ланцюгами, у бронежилетах і касках, із чітким планом бойових дій. По суті, вони готувалися до протистоянь із міліцією більше двох років. Для них бійка з правоохоронцями – це самоціль, підвищення рейтингу", - заявив Захарченко. 

Він зазначив, що "демократія нічого спільного не має з погромами та з масовими заворушеннями".

"Якби сьогодні йшлося тільки про правих радикалів, які присутні в Будинку профспілок, і говорять, що вони озброєні, - а це так, і ми про це знаємо. Якби йшлося лише про тих, хто кидав "коктейлі Молотова", ми б з ними вже давно розібралися",  - заявив в.о. міністра. 

"Але з ними поруч люди,  які щиро прийшли на Майдан, які прагнуть змін у своєму житті, у житті всієї України. Це ті, яких держава має почути і з ким повинна вести діалог. А праві нав'язують їм свої ідеї", - сказав Захарченко. 

Він також заявив, що "коли політики кричали, що вони не з радикалами, насправді все було інакше".

"Народні депутати, опозиціонери нападали на співробітників міліції, які стояли на блокпостах навколо Майдану... Пам’ятаєте, як Віталій Ярема на вантажівці хотів проїхати на територію Майдану? Коли наш співробітник спробував перевірити документи  на машину й вантаж, депутат його просто побив", - сказав Захарченко.

"Але ж у тій машині можна було провезти будь-яку зброю. Навіть пушку у розібраному вигляді! Використовуючи своє положення, недоторканність, депутати допомагали радикалам завезти на місце подій усе необхідне для серйозних протистоянь", - упевнений він. 

Захарченко стверджує, що "на Майдані застосовуються найсучасніші технології масових заходів".

"У них є потужні засоби зв'язку, електронні карти, радіостанції на базі інтернету. Протягом останнього року в країні проводилися так звані технокемпи. Підготовка інформаційного супроводу екстремістських дій велася тут на рівні міжнародних фахівців", - переконує керівник силовиків. 

Захарченко згадав і про зіткнення під Святошинським судом: "Ті, хто провокував на це (напад) людей, чудово знали, що конвой має право застосувати зброю - справжню вогнепальне, а не "гумову". Гадаю, саме цього й домагалися екстремісти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування