В Криму скасували заборону діяльності Свободи, попросивши про допомогу Пшонку

П'ятниця, 7 лютого 2014, 14:48

Президія Верховної Ради Криму скасувала рішення про заборону ВО Свобода, звернувшись з проханням до Генпрокурора зробити це через суд.

Про це йдеться у відповідних повідомленнях на сайті Верховної Ради Криму.

Так, сьомого лютого 2014 року було скасовано пункт 1 Рішення Президії ВР АРК від 27 січня 2014 року "Про заходи щодо сприяння охороні порядку та громадській безпеці на території Автономної Республіки Крим".

В ньому закріплювалася рішення "заборонити в установленому порядку на території Автономної Республіки Крим діяльність і символіку ВО "Свобода".

Натомість кримські депутати вирішили направити звернення до Генпрокурора з цього питання. У ньому вони висловили обурення бездіяльністю прокуратури стосовно "злочинів", які нібито чинить Свобода, та вимогою прокуратури скасувати заборону на діяльність цієї політсили.

"Розкладаючи незміцнілу свідомість молодих людей, направляючи його на шлях екстремізму , насильства та ксенофобії, ВО " Свобода " створює плідний грунт для вкорінення неонацизму в правовому і політичному полі України, для захоплення влади в країні політиками неофашистського штибу", - йдеться у зверненні.

Генпрокурор, вважають у ВР Криму, має клопопати про заборону діяльності Свободи по всій Україні.

"Від імені всіх кримчан закликаємо Вас, шановний Вікторе Павловичу, діючи в інтересах національної безпеки та збереження громадянського миру, захистити жителів України і звернутися до суду щодо заборони діяльності ВО "Свобода" у зв'язку з порушенням встановлених Конституцією України та законами України вимог, які ставляться до діяльності політичних партій", - заявили кримські депутати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...