Захарченко розповів, чим озброїв силовиків на Грушевського

Субота, 8 лютого 2014, 08:59

Міністерство внутрішніх справ надало офіційний перелік спецзасобів які використовували міліціонери на вул.Грушевського.

Відповідний лист МВС надіслало на запит нардепа від Батьківщини Леоніда Емця.

В МВС зазначили, чим екіпірували силовиків для виконання завдань з охорони громадського порядку
В МВС зазначили, чим екіпірували силовиків для виконання завдань з охорони громадського порядку

За даними МВС, при виконанні завдань з охорони громадського порядку, зокрема під час подій, що відбуваються на вул. Грушевського в Києві з 19 січня працівники органів та підрозділів МВС  екіпіровані відповідно до постанови Ради Міністрів Української РСР № 49 засобами індивідуального захисту (протиударні шоломи, бронежилети, комплекти захисту рук та ніг, протиударні щити); засобами активної оборони (гумові або пластикові кийки, наручники, електрошокові пристрої, балончики з препаратами сльозоточивої та дратівної дії, ручні газові гранати, патрони і пристрої для них вітчизняного виробництва, споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії).

Окрім того "для групових порушень громадського порядку та масових заворушень особовий склад забезпечений протигазами, світлошумовими гранатами, димовими гранатами, водометами, бронемашинами та іншими транспортними засобами".

"Під час зазначених вище подій працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ не озброєні та відповідно не застосовували табельну вогнепальну зброю чи (або) снайперські гвинтівки", - підкреслили в МВС.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування