Російські телеканали "вирізали" Януковича з Олімпіади

Субота, 8 лютого 2014, 10:49

Президент України Віктор Янукович став чи не єдиним лідером, якого російське телебачення не показало під час трансляції церемонії відкриття Олімпійських ігор в Сочі.

Під час урочистих ходів національних олімпійських збірних у кадрі відеотрансляції з'являлися національні лідери і глави держав, проте, коли прийшла черга української команди Віктора Януковича глядачі не побачили, пише ZN.UA

За даними очевидців, присутніх на відкритті Олімпіади, під час виходу української делегації Янукович привітав спортсменів, загорнувшись у національний прапор і при цьому розмахуючи ним.

"Однак російські телевізійники проігнорували присутність українського гостя. Такий крок мовою сучасної російської дипломатії можна трактувати як вияв Кремлем невдоволення українським президентом", - зазначає видання.

У свою чергу в адміністрації  президента зазначили:  "Загальноросійський державний телевізійний канал "Перший канал" під час прямої трансляції церемонії відкриття ХХІІ зимових Олімпійських ігор в Сочі 7 лютого  разом з іншими главами держав показав і президента України Віктора Януковича, який вітав національну олімпійську збірну з трибуни стадіону "Фішт".

"Перший канал" має виключне право серед інших російських телеканалів на трансляцію Олімпійських ігор", - зазначили в адміністрації президента.

Разом з тим у повідомленні АП послалися на відеоролик за участю Януковича про відкриття Олімпійських ігор, розміщений на відеосервісі Youtube. Однак вміст відео було заблоковано "на основі законодавства про авторське право".

Скрін-шот youtube-блога президента України
Скрін-шот youtube-блога президента України

Як відомо, урочисте відкриття зимової Олімпіади у Сочі пройшло 7 лютого. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування