У США здогадуються, хто і як підслухав Нуланд

Неділя, 9 лютого 2014, 10:41

Розмова між замглави Держдепу США Вікторією Нуланд і послом США в Україні Джеффрі Пайєттом  швидше за все був перехоплена в Україні і Нуланд говорила з послом по мобільному телефону.

Таку думку висловлюють чиновники Держдепу у Вашингтоні, пише Reuters.

Представник Держдепу, знайомий з ситуацією, заявив, що співробітники держдепартаменту, у тому числі посадові особи високого рівня, не використовують шифрований телефонний зв'язок, а користуються звичайними телефонами.

У свою чергу офіційний представник Держдепу США Джен Псакі заявила, що всі пристрої BlackBerry, які використовуються Держдепом, мають інформаційний захист, але не мають захисту голосового.

"Усі службові телефони, що використовуються співробітниками держдепартаменту, забезпечені системою кодування даних. Однак у них немає системи шифрування мови",  - повідомила Псакі.

При цьому вона не уточнила, чи є хоч у кого-небудь в держдепартаменті телефон, переговори по якому можуть бути повністю закодовані.

За словами Псакі, в Держдепартаменті "оцінюють і вивчають способи ведення телефонних розмов і вживають усіх необхідних заходів безпеки".

Як відомо, напередодні в Службі безпеки України заявили, що не проводять розслідування у зв'язку з появою в інтернеті розмови між послом США в Україні Джеффрі Пайеттом та  заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд.

У ході розмови  заступник глави Держдепу висловилася щодо ролі ЄС у врегулюванні української кризи. Згодом представник держдепу США Дженніфер Псакі заявила, що Нуланд вибачилася перед європейськими партнерами за свої висловлювання.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування