ГПУ підозрює Януковича в ще одному злочині, а він підтримує "допомогу" Росії

Субота, 1 березня 2014, 16:26

Віктор Янукович підтримав звернення Криму до Росії про допомогу.

Про це повідомив у суботу голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас, пише ИТАР -ТАСС.

Клішас послався на заяву Януковича, яка надійшла до РФ.

Як відомо, в суботу обраний з порушенням процедури на посаду прем'єр-міністра Криму Сергій Аксьонов звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим.

У свою чергу в адміністрації Кремля у зв'язку із зверненням Аксьонова заявили: РФ не залишить без уваги звернення голови Ради міністрів Криму Сергія Аксьонова до президента Росії про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території автономної республіки.

"Росія без уваги це звернення не залишить", - зазначили в адміністрації президента РФ, повідомляє РІА Новини.

У теж час ГПУ в суботу почала перевірку на наявність у діях Віктора Януковича ознак ще одного злочину, повідомляє прес -служба Генпрокуратури.

ГПУ перевіряє Януковича на наявність в його діях складу злочину, передбаченого ст.109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Підставою для перевірки стало звернення народного депутата України Валерія Карпунцова про те, що оприлюднена в ЗМІ заява Януковича і виданий ним указ від 27 лютого 2014 року, містять ознаки відповідного складу злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування