Москва кличе колишніх росіян з Європи їхати в Крим спостерігачами

Вівторок, 11 березня 2014, 16:29

Російськомовним мешканцям ЄС наприкінці минулого тижня надходили запрошення вирушити до Криму на референдум спостерігачами.

Про це йдеться у листі, який отримали чимало російськомовних мешканців Євросоюзу.

Всі витрати на себе обіцяла взяти Росії. Кандидатам на поїздку вказували, що вони мають бути громадянами країн ЄС.

У тексті листа зазначалось: "До МРРС (Міжнародна рада російських співвітчизників- ред.) з Держдуми Росії звернулися з проханням запросити наших співвітчизників з Європи взяти участь як спостерігачів на референдумі в Криму 16 березня 2014. Проїзд, проживання та всі витрати оплачуються", - йшлося у повідомленні, яке отримали, у тому числі мешканці Фінляндії.

"Просимо вас до завтрашнього ранку повідомити чи може хто-небудь з вас або членів вашої організації взяти участь у цій благородній місії. За кількістю осіб ніяких обмежень у нас немає - ми пропонуємо список, в Думі його розглядають і визначають остаточний склад.

Бажано дуже, щоб спостерігачі мали громадянство Євросоюзу", - зазначалось у листі.

"Квитки купуються в Москві централізовано і будуть послані в електронному вигляді", - обіцяли організатори.

 

Про такий організований збір росіян зазначається і на сайті "Окно в Россию".

У повідомленні за вівторок зазначається, що "Міжнародна рада російських співвітчизників надала до Держдуми РФ список російських співвітчизників, готових відправитися спостерігачами на референдум до Криму".

За інформацією заступника виконавчого секретаря МРРС, росіянам справді були розіслані такі повідомлення. Запит в організацію надійшов з відповідних структур Держдуми РФ.

"Ми розіслали пропозицію співвітчизникам, які підпадають під критерії, позначені в запиті. Критерії такі: це повинні бути громадяни країн ЄС чи Ізраїлю" , - сказав Губенков у коментарі "Окно в Россию".

"Ми отримали шквал листів від співвітчизників, однак сьогодні вранці з'ясувалося, що необхідно сім чоловік. Ми сформували список і надали його до Держдуми. Далі будуть позначеним людям дзвонити вже звідти", - вказав Губенков.

За його словами, один з спостерігачів – громадянин Ізраїлю.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування