Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Росії визнав "незалежність" Криму

Вівторок, 11 березня 2014, 16:50

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що прийнята 11 березня парламентом Криму декларація незалежності відповідає нормам міжнародного права.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті МЗС РФ у вівторок.

У російському зовнішньополітичному відомстві відзначили, що в декларації міститься міжнародно-правове обгрунтування даного кроку з посиланнями на Статут ООН та інші міжнародні документи, а також висновок Міжнародного Суду ООН від 22 липня 2010 р. по Косово.

"У згаданому висновку, ухваленому за запитом Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи Сербії, Міжнародний Суд підтвердив той факт, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує будь-яку норму міжнародного права", - вказується в повідомленні.

"Російська Федерація буде повною мірою поважати результати вільного волевиявлення народів Криму в ході референдуму", - зазначено в документі.

Як відомо, "Верховна рада" Криму прийняла декларацію на підтримку незалежності регіону від України і намір увійти до складу РФ.

Прийнята декларація передбачає оголошення автономії незалежною світською багатонаціональною державою з республіканською формою правління в разі, якщо більшість учасників референдуму висловиться за приєднання до Росії.

Після оголошення незалежності Крим на правах незалежної держави звернеться до Росії з проханням прийняти його до свого складу.

У вівторок же "спікер" Верховної ради Криму Володимир Константинов заявив, що "повернення Криму до складу України не буде".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування