У РПЦ сподіваються, що Україна не буде сильно чинити опір

Неділя, 2 березня 2014, 00:57

У Російській православній церкві називають "миротворчою місією" російських військових, які перебувають на території України.

Про це заявив глава синодального Відділу у взаєминах Церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін.

"Ще в 1995 році Всесвітній російський народний собор заявив, що російський народ - поділена нація на своїй історичній території, яка має право на возз'єднання в єдиному державному тілі, що є загальновизнаною нормою міжнародної політики", - сказав він.

Протоієрей висловив надію на те, що сьогодні "право цих людей на їх самостійний, вільний цивілізаційний вибір буде гарантовано".

"Водночас будемо сподіватися і на те, що місія російських воїнів із захисту свободи і самобутності цих людей і самого їхнього життя не зустріне запеклого опору, який призведе до великомасштабних зіткнень", - підкреслив священик.

"Нікому не хочеться пролиття крові і поглиблення тих поділів, які вже існують серед православних людей на просторі історичної Русі", - додав він.

Як відомо, раніше УПЦ МП звернулася до патріарха Кирила з проханням не допустити кровопролиття на території України, а також "піднести свій голос за збереження цілісності території Української держави".

Інтерфакс

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування