Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Відповідальність за атаки на українські ЗСУ - на керівництві РФ

Неділя, 2 березня 2014, 12:31

Будь-яка спроба атакувати військові містечка чи бази дислокації Збройних сил України  є фактично прямою військовою агресією проти України і відповідальність за це нестимуть російські військові та керівництво РФ.

Про це у ході брифінгу 2 березня повідомив в.о. президента Олександр Турчинов.

Він зазначив, що ситуація лишається дуже напруженою, зокрема в Криму, де відбувається блокування військових містечок з українськими військовими.

"Я на превеликий жаль на зміг зв’язатися ані з президентом РФ Путіним, ані з прем'єром Медведєвим, але мав розмову з головою Держдуми Наришкіним", - зазначив в.о. президента.

"Я акцентував увагу на агресивних діях російських військових і підкреслив, що українські війська діють відповідно до законів та Конституції і будь-яка спроба атакувати військове містечко - фактично пряма військова агресія проти нашої країни, і за це повну відповідальність нестимуть російські військові та керівництво РФ", - зазначив Турчинов.

Також за словами Турчинова, Верховна Рада відповідною постановою доручила уряду вжити негайних заходів щодо покращення матеріально-фінансового забезпечення всіх потреб Збройних сил, пов'язаних із захистом України, її суверенітету та територіальної цілісності.

Також ВР вернулась до держав-гарантів відповідно до Будапештського меморандуму забезпечити територіальну цілісність України.

"Весь світ, підтримуючи Україну, має робити реальні кроки для того, щоб нормалізувати ситуацію та припинити спробу військової агресії  проти нашої країни", - додав Турчинов.

За рішення ВР голосували депутати усіх фракцій, додав Турчинов: "Депутати готові консолідуватися навколо захисту країні та ухвалювати необхідні рішення".

Як відомо 2 березня ВР провела закрите засідання, у ході якого ухвалила 3 постанови

Разом з тим протягом останніх днів у Криму російські військові, спецназ та невстановлені особи намагаються блокувати та фактично блокують військові частини та містечка  українських військових, вимагаючи складати зброю та переходити "на їхній бік". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування