Всі західні країни кажуть: Росія не має права на "операцію" в Україні - Яценюк

Неділя, 2 березня 2014, 13:54

Представники всіх західних країн єдині в позиції про те, що Росія не має права на військову операцію на території України.

Про це завив прем’єр-міністр  Арсеній Яценюк на брифінгу у Верховній Раді.

"Ми вирішуємо цю кризу (з зазіханням Росії на Крим) на даному етапі політичними і дипломатичними шляхами. Задіяні всі інструменти", - зазначив він.

"Протягом останньої доби я особисто мав декілька розмов – з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з віце-президентом США Джо Байденом, головою Європейської комісії паном Баррозу, президентом Європейського союзу паном Ромпеєм", - сказав Яценюк.

Він додав, що спілкувався з декількома міністрами закордонних справ: "Зокрема, вчора прибув міністр закордонних справ Туреччини – а Туреччина є надважливою країною в Чорному морі".

"І всі країни не просто висловлюють стурбованість, а й зробили жорсткі заяви та оцінки дій Російської Федерації на території України", - повідомив Яценюк.

"Ми далі продовжуємо підключати всі міжнародні організації, починаючи з Організації об’єднаних націй – і відбувалося засідання Ради безпеки ООН з приводу України, і закінчуючи Організацією з безпеки і співробітництва в Європі, Радою Європи, НАТО, міністрами закордонних справ ЄС, міністром закордонних справ Канади", - сказав він.

"І всі західні країни висловили одну єдину позицію: Росія не має права на військову операцію на території України", - заявив Яценюк.

"Українська правда"  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News