ЄНП: Вторгнення до України має бути зупинено негайно

Неділя, 2 березня 2014, 15:00

Європейська народна партія закликала президента Росії Володимира Путіна негайно припинити вторгнення до України.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі президента ЄНП Жозефа Доля та голови Комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмара Брока, яку наводить офіційний сайт Юлії Тимошенко.

"Ми слідкуємо за подіями в Криму з великим занепокоєнням. Від імені найбільшої політичної родини в Європейському Союзі ми рішуче засуджуємо рішення розмісти війська в Україні. Ми закликаємо президента Путіна припинити будь-яке введення військ на територію суверенної України",- йдеться у заяві.

"Провокативні дії Росії загрожують військовою конфронтацією та кровопролиттям, масштаби якого неможливо передбачити. Вторгнення до України має бути зупинено негайно. Будь-які акти агресії або інтервенції є неприйнятними", - наголошується в заяві.

У цьому зв'язку ЄНП закликає Росію поважати свої міжнародні зобов'язання.

"Росія є відповідальним гравцем на міжнародній арені і має дотримуватися власних зобов'язань",- йдеться у заяві.

"Сьогодні Україні потрібні мир та злагода. Країні потрібно сконцентуватися на вирішенні серйозних економічних проблем.Їй не потрібні військові конфлікти, які розпалюютьсячерез геополітичні амбіції східного сусіда", - вказують європарламентарі.

"Саме тому ми висловлюємо нашу повну підтримку новому уряду на чолі з прем'єр-мiністром Арсенієм Яценюком, який забезпечить рівність усіх громадян, включаючи меншини, та виведе Україну з політичної та економічної кризи", - резюмується в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...