Українські військові у Криму залишаються вірними присязі - Міноборони

Неділя, 2 березня 2014, 15:00

Інформація про нібито залишення українськими військовослужбовцями своїх військових частин на території Криму та про масове звільнення у ЗС України не відповідає дійсності.

По це йдеться у заяві Міністерства оборони України.

У документі зазначено, що таку інформацію поширили деякі іноземні ЗМІ, і вона є провокацією.

У Міноборони підкреслили, що ті військові, які цими днями у Криму опинились заблокованими озброєними особами, зберігають спокій.

"Вони намагаються шляхом переговорів не допустити кровопролиття, розуміючи всю відповідальність за свої родини та мирних громадян", -  йдеться у заяві.

У відомстві наполягають, що військові відмовляються виконувати вимоги скласти зброю.

В документі наведено приклад військовослужбовців Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Покришкіна, які заявили про вірність присязі та відмовилися здати зброю на вимогу озброєних осіб, які захопили аеродром "Бельбек" під Севастополем.

Також розповідається про особовий склад Академії Військово-Морських Сил імені Нахімова, який у неділю заявив, що не здасть зброю і не допустить озброєних осіб на територію академії.

"Території військових частин Збройних Сил України знаходяться під контролем українських військовослужбовців", - запевнили у Мінобороні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News