Міноборони евакуює українських військових із Криму

Четвер, 20 березня 2014, 14:01

Міністерство оборони займається евакуацією українських військових із Криму.

Про це міністр Кабінету міністрів Остап Семерак заявив на брифінгу, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

На запитання, чи почалася евакуація, він сказав, що є відповідне рішення Міністерства оборони й РНБО, обладнані тимчасові місця перебування військових.

"На цьому, дозвольте, я підведу риску. Вони знають, куди звертатися й розуміють... Просто я, відповідаючи на це питання, дуже б не хотів, щоб ми сколихнули хвилю ажіотажу", - зазначив Семерак. 

На запитання, що буде з тими цивільними українцями й кримськими татарами, які не захочуть евакуюватися з Криму, він сказав: 

"Ми, і, сподіваюся, і ви, вважаємо Крим українською землею. Це означає, що уряд декларує й виконує всі зобов'язання, які є перед нашими громадянами, починаючи з оформлення паспортів громадян України й закінчуючи виплатою пенсій".

"У великій кількості цих функцій і сервісів ми стикаємося з серйозними проблемами, наприклад, кримінальні елементи, які захопили державні органи й територіальні органи центральної влади в Криму, унеможливлюють виплату пенсій", - заявив Семерак.

"Вони заблокували й вимкнули електронні системи проплати коштів із системи Державного казначейства. Уряд знайшов вихід із цієї ситуації, і ми виконуємо свою функцію", - уточнив він.

За словами Семерака, для громадян України в Криму триває також оформлення закордонних паспортів. Оформлення проходило в Києві, після чого "була здійснена ціла спеціальна операція, щоб ці паспорти були передані цим людям у Крим".

Семерак додав, що уряд намагається шукати альтернативні способи виконання усіх своїх повноважень. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News