Японія невдоволена діями Росії, Китай закликає до миру

Понеділок, 3 березня 2014, 06:29

Японія та Китай висловили занепокоєність ситуацією в Україні.

"Рішення Ради Федерації РФ 1 березня 2014 року на використання Збройних Сил Російської Федерації на Україні посилює напруженість в регіоні і завдасть шкоди миру і стабільності в міжнародному співтоваристві. Японія висловлює серйозну тривогу і занепокоєність у зв'язку з цим рішенням", - йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ Японії.

Дипломати цієї країни закликали сторони вирішити конфлікт мирним шляхом та "повною мірою дотримуватися відповідних положень міжнародного права, включаючи Угоду про статус і умови присутності Чорноморського Флоту РФ на території України, а також поважати суверенітет і територіальну цілісність України".

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив у неділю в Пекіні, що Китай поважає незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, повідомляє агентство Сіньхуа.

Китай "здавна дотримується принципу невтручання у внутрішні справи", додав він. Однак прямо висловлювати невдоволення діями Росії він не став.

Дипломат також закликав сторони вирішити конфлікт шляхом діалогу і переговорів на засадах дотримання міжнародного права і норм міжнародних відносин задля забезпечення миру і стабільності в регіоні.

За словами Гана, Китай далі уважно стежитиме за розвитком подій в Україні.

Як відомо, ЄС та Сполучені Штати вже засудили прояви військової агресії Росії проти України.

Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США і ЄС заявили, що зупиняють підготовку до саміту Великої вісімки, який мав відбутися у червні в Сочі. Держсекретар США Джон Керрі пригрозив Москві жорсткою реакцією з США та інших країн, аж до економічної ізоляції.

Радіо СвободаІнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування