Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські військові тиснуть на прикордонників і нападають - Прикордонна служба

Понеділок, 3 березня 2014, 09:08

У Криму особовий склад Державної прикордонної служби України продовжує нести службу та залишається вірним Присязі та українському народу.

Попри блокування Азово-Чорноморського регіонального управління, Сімферопольського прикордонного загону, відділу прикордонної служби "Керч", Керченського та Севастопольського загонів морської охорони прикордонники продовжують нести службу в пункті пропуску "Крим" та аеропорту Сімферополя, повідомляє Держприкордонслужба.

"Проте останнім часом значно збільшився тиск російських  військових на прикордонників. Під час захоплень прикордонних підрозділів відбувається брутальне застосування фізичної сили, погроза зброєю та залякування", - заявляє відомство.

Як зазначає прес-служба, "фахівці російського спецназу намагаються здійснювати психологічний тиск на прикордонників та в ультимативній формі вимагають підпорядкуватися новому керівництву АР Крим".

"Вони активно ведуть спроби вербування персоналу, вимагають дані оперативних підрозділів та дані оперативних співробітників. Намагаються дізнатися конфіденційну інформацію про керівників структурних підрозділів. До всіх висуваються наполегливі пропозиції щодо співпраці та офіційного працевлаштування", - заявляє Прикордонна служба.

"Особливо гостро захоплення підрозділів та тиск на військовослужбовців розпочалися після заяви голови ВР Криму Володимира Констянтинова про непоступливість прикордонників та активний спротив рішенням новопризначеної влади Криму", - додає відомство.

Особовий склад Прикордонної служби залишається вірним Присязі на вірність українському народу, хоча впродовж доби загальна обстановка "характеризувалася тотальними нападами на підрозділи Державної прикордонної служби", додає також відомство.

"Системні напади здійснювалися групами до 100 спеціально екіпірованих військовослужбовців Росії. Продовжувалося блокування адміністративної будівлі Азово-Чорноморського регіонального управління та штабу Сімферопольського загону", - інформує відомство.

Близько 22:30 у неділю група спецназівців напала на відділ прикордонної служби "Керч", вони вибили вікна, двері, знищили засоби зв’язку та автоматизовані робочі місця в кабінетах підрозділу.

Напад відбувся і на Керченський загін морської охорони та знову на Севастопольський загін морської охорони. Після блокування російськими військовими будівлі в Севастополі перестала функціонувати система відеоспостереження.

Під час захоплення обох морських загонів в підрозділах залишалася незначна кількість військовослужбовців. Решта особового складу залишила місце дислокації на кораблях та катерах, які були передислоковані.

В окремих випадках спецназівці встановлюють заглушки для ведення переговорів, через що прогнозується відсутність мобільного зв’язку, повідомляє служба.

"Прикордонники стримують нападників та не допускають їх до кімнат зберігання зброї. Крім того продовжується несення служби в пункті пропуску "Крим" в оточенні близько 100 російських військових".

При цьому під час оформлення прикордонники не пропускають в Україну осіб, яким заборонено в’їзд, і тих, які не мають необхідних документів.

Водночас на паромній переправі "Крим-Кавказ" накопичується бронетехніка, тривавють активні переміщення кораблів російських ВМС в акваторії Чорного моря на вхід та вихід із порту Севастополь – і не лише ЧФ РФ, а й Балтійського та Північного флоту Росії.

Прикордонна служба запевняє, що наразі "мужність та стійкість" кожного її військовослужбовця у Криму "дозволяє чітко виконувати завдання, визначені законами та іншими нормативно-правовими актами України, не допускати захоплення зброї та здійснювати встановленим порядком прикордонний контроль в пунктах пропуску".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування