Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пропонує приватизувати низку енергетичних компаній

Понеділок, 3 березня 2014, 15:56

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за приватизацію деяких енергетичних компаній України

Про це, як повідомляє Укрінформ, він заявив у понеділок на зустрічі з представниками міжнародного бізнес-співтовариства.

Яценюк розкритикував діяльність державного монополіста НАК Нафтогаз.

"Нафтогаз" - це тягар. І не просто тягар, це - абсолютно і повністю непрозоре чудовисько, яке контролює величезні грошові потоки, і яке, по суті, є квазіміністерством фінансів", - вважає Яценюк.

"Я поділюся ідеєю, яка у мене є, - приватизувати енергетичний сектор на прозорому аукціоні. Всі ці "Чорноморнафтогази" і багато інших енергетичних компаній, які є частиною "Нафтогазу". Приватизувати і припинити цю постійну корупцію, яка не припиняється в державному енергетичному секторі", - зазначив він.

Глава уряду також зазначив, що Кабмін зосередиться на реформування Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

"Ми б хотіли побачити Національну комісію з регулювання енергетичної сектора незалежним органом, який регулює і демонополізує цю діяльність - діяльність кожної енергетичної компанії, яка повинна бути приватизована і належати приватним інвесторам", - зазначив прем'єр.

Як відомо, Нафтогаз в 2012 році отримав збиток у розмірі 10,271 млрд гривень. Вже за підсумками січня-вересня 2013 розмір збитку підскочив вдвічі, сягнувши 10,571 млрд грн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування