Тарута скасує рішення сепаратистів, окрім обрання Шишацького

Понеділок, 3 березня 2014, 18:01

Новий керівник Донецької обласної адміністрації Сергій Тарута заявляє, що частина донецьких сепаратистів прибули з Росії.

Про це Тарута сказав в інтерв'ю Дзеркалу тижня в понеділок.

"Дуже багато з цих людей, скажу делікатно, у неадекватному стані. На думку правоохоронних органів, цілий ряд мітингувальників був направлений в Україну через російський кордон. Саме вони надають силову підтримку сьогоднішнім неадекватним лідерам захоплення (влади)", - сказав Тарута.

За словами керівника області, "сепаратисти" фінансуються із джерел у російських структурах.

"Ці люди зафіксовані в оточенні лідера радикального руху, так званого самопроголошеного губернатора. Учора його також бачили в оточенні представників Держдуми Росії".

"Я переконаний: потрібно терміново перекрити кордон для осіб, які приїжджають займатися диверсійними діями. Багато із цих людей озброєні", - додав Тарута, відзначивши, що "товари й мирні люди повинні перетинати кордон без додаткових перешкод".

Тарута попередив, що всі рішення, які були ухвалені в понеділок депутатами Донецької облради, будуть оскаржені, за винятком обрання главою обласної ради Андрія Шишацького.

"Вони намагаються довести, що документи, схвалені під дулом, і мітинги, в основному штучно створені, — це воля населення Донецької області".

"Самопроголошений губернатор — це засіб реалізації типового сценарію, який у даний момент намагаються розіграти в цілому ряді областей українського Південно-Сходу. Наприклад, у Луганську й Одесі. Задіяні в ньому уриваються в сесійний зал і під загрозою життю змушують депутатів ухвалювати рішення, які підтримували б російську інтервенцію й розчленовування нашої країни".

На думку Тарути, розробники типового сценарію бунтів у східних і південних областях "намагаються карикатурно копіювати Майдан".

"Однак, між агресивними мітингами й Майданом існує, як мінімум, одна принципова різниця, через яку в Донбасі сценарій приречений на провал: Майдан був щиро підтриманий широкими народними масами. Він був прикладом громадянської ініціативи, самоорганізації, самопожертви й самопостачання. У Донбасі (...) у радикалів немає широкої підтримки серед населення. Мотор радикального руху працює за рахунок іноземних громадян і громадян, залучених за гроші", - додав Тарута.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування