В. о. міністра оборони та керівник ЗСУ підтримали військових у Криму

Понеділок, 3 березня 2014, 19:16

В. о. міністра оборони Ігор Тенюх та начальник Генштабу Збройних сил України Михайло Куцин звернулися до військовослужбовців у Криму та їхніх сімей зі словами підтримки.

Про це йдеться в їхній спільній заяві, розповсюдженій у понеділок ввечері.

Далі наводимо текст зверення:

"Дорогі співвітчизники!

Товариші генерали і адмірали, офіцери, прапорщики і мічмани, сержанти і старшини, солдати і матроси!

Шановні члени сімей військовослужбовців!

На землі, де віками дружно жили і працювали українці, росіяни, кримські татари, вірмени, греки посіяно розбрат.

Деструктивні сили відчайдушно намагаються розірвати добрі стосунки між представниками різних народів, поділити їх за національною ознакою, перетворити квітучий Крим у зону воєнно-політичного конфлікту. 

Вам випала непроста доля у важкий для країни час першими стати на заваді неприхованої військової агресії, метою якою є порушення територіальної цілісності України.

Незважаючи на численні спроби російських військовослужбовців та радикально налаштованих проросійських сил захопити або заблокувати українські військові частини, примусити вас скласти зброю, ви не піддаєтеся на провокації, жорстко засуджуєте зрадників, демонструєте величезну витримку і впевненість у правоті своїх дій.

Глибоко усвідомлюючи, що за вами правда, ви зриваєте плани агресора та робите усе залежне, щоб над військовими частинами України гордо майорів Державний Прапор.

Від імені керівного складу Міністерства оборони України  та Генерального штабу Збройних Сил України та усього особового складу Збройних Сил засвідчуємо всебічну підтримку вашій принциповій позиції та щиро дякуємо за вірність Військовій присязі!

Окремо, хочемо висловити слова сердечної вдячності сім’ям військовослужбовців за моральну підтримку, розуміння та витримку.

Ви маєте бути впевнені, що ви не залишені без підтримки.

Керівництво держави вживає усіх можливих політичних, дипломатичних та організаційних заходів щодо розв’язання кризової ситуації, в першу чергу мирним шляхом.

Водночас, Міністерством оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України заплановано низку заходів щодо нормалізації обстановки, забезпечення безпеки військовослужбовців та членів ваших родин.

Віримо, що ваші патріотизм, професіоналізм та вірність Конституційному обов’язку  будуть гідно оцінені Українським народом, який незворотньо обрав шлях побудови вільної та демократичної  держави".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування