Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Донецьку, Одесі, Харкові та Луганську cепаратисти влаштували мітинги та ходу

Неділя, 30 березня 2014, 15:46

У Харкові на мітинг за федералізацію України зібралося близько півтори тисячі чоловік.

Присутні біля пам'ятника Леніну на площі Свободи люди тримають прапори України, Росії, Радянського Союзу, георгіївські прапори, прапори Компартії України і декількох громадських організацій, повідомляє УНІАН.

Крім того, учасники мітингу розгорнули плакати і транспаранти з написами: "Росія - врятуй нас", "Наша мова - російська", "Беркуту - слава", "Правий сектор - вбивці", "Харків вимагає референдуму", "Харків за Митний Союз","Янукович, зраду треба спокутувати".

Представники зі сцени висловили вимогу сформувати координаційну раду південно-східних регіонів України і "виступити єдиним фронтом" проти нинішньої влади. "За спиною у нас Росія, і вона допоможе", - підкреслив оратор зі сцени.

Крім того, учасники мітингу висловилися за необхідність введення російської мови як другої державної, а також за створення південно-східної автономії на українських землях.

Фото - Петра Мазура
Фото Костянтина Долгова

У той же час у Донецьку також проходить сепаратистський мітинг, на який зібралося близько 1500 осіб. Партія Російський блок проводить збори громадян з вимогою провести референдум про визначення подальшого статусу Донбасу.

У Донецьку на проросійський мітинг зібралось півтори тисячі осіб

На ньому присутні переважно літні люди. В руках вони тримають прапори Росії та низки громадських проросійських організацій. Головним лейтмотивом мітингу є вимога проведення референдуму про статус Донецькій області з перспективою приєднання її до РФ .

На площі Леніна у Донецьку проходить проросіський мітинг

Традиційний для вихідних мітинг у Донецьку поступово втрачає свою масовість і агресивність, пишуть місцеві ЗМІ.

Організатори мітингу запропонували маршрут, не пов'язаний з перекриттям доріг, проте мітингувальники вирішили як і в минулі рази рухатися по вулиці Артема, заблокувавши таким чином дорожній рух.

У Донецьку мітингувальники перекрили рух

Люди йдуть по вулиці, скандуючи традиційні гасла про те, що "Донецьк - російське місто" і вимагають проведення референдуму.

Як повідомляє кореспондент "Острова", багато хто, особливо літні люди не розуміють куди і навіщо вони йдуть.

В Одесі приблизно дві тисячі прихильників Росії мітингували на Куликовому полі. Під час ходи під триколорами лунали гасла "Росія!", "Одеса, сміливіше, гони Бандеру в шию", "Одеса - місто герой" і "Один за всіх - всі за одного".

Скрін-шот трансляції
 


Live streaming video by Ustream

Луганські сепаратисти також проводять свій мітинг в неділю. Вони вимагають "скидати сіоністів" і просять про російську окупацію. Мітингувальників близько 500 осіб.

У Луганську близько 500 сепаратистів зібрались на мітинг

У сквер близько Луганської облдержадміністрації мітингувальники привели представників Франції та США, які перебувають з візитом в обласному центрі, повідомляє кореспондент 0642.

Активісти знайшли західних парламентаріїв близько ОДА та привели їх до мітингувальників. Натовп обступила їх щільним кільцем і на підвищених тонах скаржиться на відключення російських каналів .

Міліції на площі майже немає, а ті кілька людей, які стоять, не діють.

А у Дніпропетровську на мітингу прихильники Росії заявили, що як і раніше вважають Віктора Януковича "єдиним легітимним президентом України" і вимагають проведення референдуму щодо статусу області у складі України.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування