З одеського "Беркуту" сформують новий підрозділ

Вівторок, 4 березня 2014, 03:31

В Одесі в понеділок пройшла атестація колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", за результатами якої повинен бути сформований новий підрозділ.

Про повідомляє прес-служба ГУМВС України в Одеській області.

"Діяльність міліції має бути зрозуміла для всіх людей, з якими ми співпрацюємо. Мені, як нікому, відомо, як складно було у непростій ситуації працівникам міліції, ризикуючи життям та здоров'ям, захищати інших людей", - заявив новопризначений очільник міліції Одещини Петро Луцюк перед атестацією.

Після цього, як зазначається у повідомленні, правоохоронці вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх загиблих під час протистояння на майдані Незалежності в Києві.

"На жаль, так трапилось, що правоохоронні органи були втягнуті у діяльність, яка не зовсім співпадає з тими завданнями, що законодавством були встановлені для цієї служби. Тож ми повинні робити все для того, аби відновити авторитет міліції серед населення", - продовжив Луцюк.

За його словами, без подібного підрозділу міліція існувати не може.

"Ніхто нікого не звинуватить у тому, в чому він не винен – це я вам гарантую, як начальник. Я хочу, щоб ви зрозуміли, ми захистимо вас кожного у тій частині, де ви праві. Але той, хто в чомусь винен, має за це відповідати за законом", - додав він.

Голова міліції також зауважив, що рішення працевлаштування колишніх її працівників вирішить атестаційна комісія і пообіцяв, що відбір буде чесним і неупередженим.

При підведенні підсумків враховувалися думки громадських та профспілкових організацій, керівництва управління підрозділів внутрішньої безпеки і ветеранських організації, йдеться у повідомленні.

"Так склалося, що під час найактивнішого протистояння на Майдані бійці одеського "Беркуту" задіяні не були. Тож, я певен, що за результатами сьогоднішньої атестації буде сформовано боєздатний спецпідрозділ, працівники якого гідні продовжити службу в органах внутрішніх справ", - додав заступник начальника ГУМВС Дмитро Фучеджи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування