Путін наказав військовим після "навчання" повертатися на бази, але не в Криму

Вівторок, 4 березня 2014, 07:13

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Про це повідомив "Інтерфаксу" прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

За словами Пєскова, напередодні після того, як Путіну як верховному головнокомандуючому ВР РФ була надана доповідь про успішне проведення навчань, він "віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації".

Lenta.ru пише, що йдеться про навчання Західного й Центрального округів. Напередодні Путін відвідав полігон Кирилівський у Ленінградській області й разом із міністром оборони Сергієм Шойгу спостерігав за фінальним етапом навчань.

Шойгу на селекторній нараді у вівторок наказав повернути до 7 березня в пункти постійної дислокації сили, які брали участь у раптовій перевірці військ Західного й Центрального військових округів, у тому числі біля кордонів України.

Він зазначив, що в цілому із залучених до перевірки майже 3 тисяч одиниць техніки по ремонт звернулися всього 18 одиниць, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це хороша робота наших підрозділів із підтримки технічної готовності озброєння й військової техніки", - сказав Шойгу.

Він нагадав, що в раптовій перевірці було задіяно близько 150 тисяч військовослужбовців, 90 літаків, понад 120 вертольоти, більше 880 танків, близько 1200 одиниць військової техніки, а також до 80 кораблів і судів.

Шойгу наголосив, що РФ суворо виконала положення Віденського документа 2011 року відносно чисельності військовослужбовців Сухопутних військ, Повітряно-десантних військ і морської піхоти.

За словами міністра, для перевезення особового складу й техніки використовувалася 8 залізничних ешелонів. Усього задіялося 6 загальновійськових і 5 морських полігонів в акваторіях Баренцева й Балтійського морів.

"Авіація перекидалася на оперативні аеродроми з дозаправленням у повітрі. Усього було перебазовано 47 літаків і 43 вертольоти", - зазначив голова Міноборони РФ.

Він додав, що в рамках заходу в усіх військових містечках ЗВО були проведені заходи антитерористичного спрямування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News