Німеччина "примушує Росію до діалогу": часу до четверга

Вівторок, 4 березня 2014, 13:45

Німеччина закликає до якнайшвидшого вирішення кризи в Криму дипломатичними методами, і погрожує Росії санкціями уже в четвер.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, пише DW з посиланням на dpa.

Німеччина виступає за вирішення конфлікту навколо України дипломатичними методами, і "час дуже тисне".

Як він заявив у Женеві, після зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим та генсеком ООН Пан Гі Муном, РФ має погодитись на створення міжнародної групи урегулювання.

Якщо до четверга Європа не зробить рішучих кроків зі створення міжнародної групи за участю РФ, заявив Штайнмаєр, на саміті ЄС може бути ухвалене рішення проти Росії.

Він підтвердив, що зараз прогресу у наближенні до позитивного вирішення питання немає.

За словами Штайнмаєра, Лавров запевнив його, що посягання на територіальну цілісність України з боку Росії не відбудеться.

"На це я відповів: це має бути просигналізовано та задокументовано відповідними діями з боку Росії", - розповів Штайнмаєр.

Він додав, що на цей момент такі дії не вчинені, а як позитивний сигнал можна буде сприймати рішення про відкликання російських військових з кордону з Україною.

Однак, додав німецький міністр, поки що підтверджень про виконання цього рішення не отримано.

Після зустрічей у Женеві Штайнмаєр відбув до Берна, де запланована його зустріч із президентом Швейцарії Дідьє Буркгальтером, який запропонував заснувати в Україні місію ОБСЄ.

Як відомо, у понеділок у ході засідання Ради ЄС у закордонних справах Штайнмаєр запропонував три кроки для вирішення конфлікту в Україні.

Серед них прямі контакти між українським та російським керівництвом, місія ОБСЄ в Україну та створення міжнародної групи, яка б сприяла вирішенню ситуації в країні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування