Генпрокуратура оскаржила в суді рішення маріонеток Кремля в Криму

Вівторок, 4 березня 2014, 15:51

Генпрокуратура оскаржила рішення Кримського парламенту про призначення голови ради міністрів Сергія Аксьонова та призначення референдуму.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Так, генпрокуратура звернулася до Окружного адмінсуду м. Києва з відповідним позовом

ГПУ оскаржує рішення про висловлення недовіри Раді міністрів Криму і припинення її діяльності, призначення Сергія Аксьонова на посаду Голови Ради міністрів АР Крим, а також про організацію та проведення республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень автономії.

"Проведеною перевіркою встановлено, що вказані акти прийнято у порушення вимог ст.ст. 2, 19, 136, 137 Конституції України, ст. 37 Конституції АР Крим, п. 21 ч. 2 ст. 9 Закону України "Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим" та ст. 7 Закону України "Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим", - сказано в повідомленні.

"Крім цього, позов про визнання протиправними та скасування прийнятих органами місцевого самоврядування рішень, які містять ознаки посягання на територіальну цілісність та недоторканість України пред’явлено також прокуратурою м. Севастополя", - сказано в документі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування