У Росії заявили, що будуть відповідати на санкції США

Вівторок, 4 березня 2014, 19:53

Росія відповідатиме на санкції США, які вони збираються ввести у зв'язку з вторгненням російських військових на територію України.

Про це йдеться в заяві офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича.

"Погрози, що звучать в останні дні з Вашингтона, щодо "покарання" Росії за принципову лінію щодо врегулювання кризової ситуації в Україні пригнічують не тільки відсутністю елементарного знання історії у тих, хто захоплено розмірковує на цю тему", - сказав він.

"Гірше те, що цим американським політикам і державним діячам, схоже, зраджує почуття адекватного сприйняття реального стану справ у мінливому багатополярному світі XXI століття", - вважає Лукашевич.

"Кожного разу, коли відбувається щось, що не вкладається в замшілі американські схеми, знаходяться ті, хто не проти схопитися за "санкційний дубину". Це у них вже на рівні якогось рефлексу", - заявив офіційний представник МЗС.

"Нам погрожують "серйозними наслідками", оголосили про заморожування співпраці по військовій лінії, призупинення діалогу щодо формування нових рамок торговельно-інвестиційних зв'язків, скасування запланованих раніше контактів на різних рівнях", - зазначив він.

"Обіцяють нові заходи - навіть незважаючи на те, що збиток неминуче буде обопільним. Емоції і розпач через те, що не вдається нав'язати свою волю, підпорядкувати інших своїм уявленням про те, де "правильна", а де "неправильна" сторона історії, превалюють над здоровим глуздом і логікою", - сказав Лукашевич.

"Ми багато разів - з фактами в руках і з правовими викладками - пояснювали американцям, чому їх односторонні санкції не вписуються в стандарти цивілізованих міждержавних відносин", - зазначив він.

"Потрібного ефекту немає. Значить, доведеться відповідати - і не обов'язково дзеркально. Як завжди в подібних ситуаціях, спровокованих необдуманими і безвідповідальними діями Вашингтона, підкреслюємо: це - не наш вибір", - підкреслив Лукашевич.

Як повідомляють західні ЗМІ, за неофіційною інформацією Сполучені Штати мають намір ввести санкції проти Росії вже до кінця тижня.

Українська правда