Російські війська зруйнували українські об'єкти в зенітно-ракетному полку на Фіоленті

Середа, 5 березня 2014, 11:32

Російські війська зруйнували об'єкти в зенітно-ракетному полку на Фіоленті в Севастополі.

Про це повідомляє глава медіа-центру Міноборони в Криму Владислав Селезньов.

За його словами, "частина заблокована, розбита апаратура управління, стартові позиції ракет під контролем російських військ".

У Штабі ВМС України в Криму "Українській правді" повідомили, що там поки все спокійно, а інформацію про те, що російські солдати не пропустили машину із продуктами – не підтвердили. За словами співрозмовника, у середу машина із продовольством ще не під'їжджала.

Між тим,  за інформацією Селезньова, у вівторок, 4 березня, у штабі Військово-Морських сил України в Севастополі пройшла зустріч в.о. командуючого ВМС України контр-адмірала Сергія Гайдука з командуючим Чорноморським флотом РФ віце-адміралом Олександром Вітко й керівником виконавчої влади Севастополя Олексієм Чалим.

"У зв'язку з тим, що українські військовослужбовці члени їх родин стали заручниками в ситуації, що склалася в Криму, під час зустрічі була погоджена думка, що для врегулювання конфлікту необхідно негайно почати проведення політичних переговорів між владою України, Криму й Севастополя за участю представників інших сторін", - повідомив Селезньов.

Крім того, за інформацією Селезньова, російські військові хочуть розгорнути в Євпаторії зенітно-ракетний комплекс "Бук".

Увечері у вівторок, 4 березня, близько 150 російських військовослужбовців спробували взяти під контроль зенітно-ракетний полк тактичної групи "Крим" у Євпаторії.

Вони висунули вимогу скласти зброю й заважають нормальному несенню служби українськими військовослужбовцями.

За інформацією командира тактичної групи "Крим" генерал-майора Олега Струцинського, російські військовослужбовці запропонували українським  зенітникам спільно заступити на бойове чергування й розгорнути зенітно-ракетний комплекс "Бук".

На думку генерал-майора Олега Струцинского, таке втручання російських військових може створити небезпеку несанкціонованого застосування зброї проти літальних апаратів у повітряному просторі України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування