Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія заявляє, що санкції - не її зброя

Середа, 5 березня 2014, 23:27

Застосування санкцій не є зброєю російської сторони.

Про це заявив журналістам у середу ввечері в Брюсселі після засідання Ради Росія - НАТО (РРН) щодо ситуації на Україні постійний представник РФ при Північноатлантичному альянсі Олександр Грушко.

"І цілком очевидно, що застосування санкцій заводить кожен раз ситуацію в глухий кут. Ми занадто взаємозалежні, ми взаємозалежні не тільки з нашими європейськими партнерами, але ще більша взаємозалежність існує між Росією і Україною", - сказав російський дипломат.

За його словами, "всі ті, хто розмахує жупелом санкцій, повинні, насамперед, подумати про те, яким бумерангом це повернеться".

"Будь-які такі рішення, природно, не зміцнюють готовність до продовження співробітництва. Вони її тільки послаблюють", - підкреслив постпред.

Він зазначив, що тема України була порушена саме російською стороною в рамках Ради Росія - НАТО, але не для того, щоб залучити НАТО або РРН у вирішенні кризи.

"І ми переконані в тому, що поява НАТО як фактора в українській ситуації буде тільки більше її розгойдувати. Але ми хотіли і через цей канал довести до всіх країн РРН нашу заклопотаність тим, як розвивається ситуація в Україні і в Києві", - сказав Грушко.

"І, зокрема, ми просили наших партнерів, щоб вони застосували весь свій вплив, щоб опозиція відмежувалася від радикалів, абсолютно чітко принципово засудила всі прояви антисемітизму, націоналізму, русофобії, переслідування політичних опонентів і абсолютно неприйнятні факти захоплення адміністративних будівель і розгул бойовиків. І прямо вказували на небезпечні наслідки лінії на загравання з такими силами. Насамперед, для внутрішньої єдності України", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування