Севастополь відмовляється брати участь у виборах, оголошених новою владою

Четвер, 6 березня 2014, 09:45

Севастопольська влада відмовляється брати участь у виборах президента України в травні.

Про це заявив голова координаційної ради з організації Севастопольського міськуправління із забезпечення життєдіяльності міста Олексій Чалий 5 березня на зустрічі з ветеранським активом, повідомляє севастопольський новинний портал ForPost.

На запитання про вибори президента України й референдум про статус Криму Чалий заявив, що "Севастополь у виборах, нав'язаних нелегітимною владою, брати участь відмовляється".

Говорячи про соціальні програми "Ветеран" і "Сприяння", Чалий зазначив, що зараз Севастополь "намагається зберегти всі економічні взаємини з Києвом – місто як і раніше платить податки й очікує такого ж ставлення від столиці". 

"Якщо ж надходження коштів із держбюджету порушиться, будуть задіяні гроші "стабілізаційного фонду", який наповнюється завдяки пожертвам співвітчизників не тільки з Росії, але й з усього світу", - сказав він.

Одне з питань стосувався також гарантій військовослужбовців, які відмовляться присягати "на вірність народу Криму". Чалий заявив, що докладе всіх зусиль для того, щоб не було ніякого їх "переслідування й обмеження у правах".

Відповідно до статті 157 розділу V Кримінального кодексу України, перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права, як і права брати участь у референдумі, карається: штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавленням волі на той же термін із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю 1-3 роки.

Ті самі діяння, поєднані з застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна чи відповідних погроз, караються обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той же термін з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю 1-3 роки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
Усі новини...