Люди з георгіївськими стрічками не пускають співробітників прокуратури Криму на роботу

Четвер, 6 березня 2014, 10:50

У Сімферополі представники так званої кримської "самооборони" заблокували будівлю прокуратури Криму і не пропустили туди співробітників відомства, а також в.о. прокурора автономії Олексія Угрюмова.

Про це повідомила в прямому ефірі каналу ATR прес-секретар прокуратури АРК Наталя Бояркіна, передає "Інтерфакс-Україна".

"Співробітники прокуратури прийшли вранці на роботу, але люди з георгіївськими стрічками нас просто виштовхали, при тому із застосуванням насильства. Вони сказали, що не допустять сюди нікого, окрім свого прокурора Олександра Штехбарта (призначений в.о. прокурора Криму президією Верховної Ради Криму)", - повідомила вона.

За словами Бояркіної, в будівлі прокуратури немає нікого з працівників, і співробітники відомства працюють зараз в інших приміщеннях.

"У нас є декілька приміщень по місту, люди працюють там, прокуратура намагається не втратити своєї функціональності", - сказала прес-секретар.

Як відомо, 4 березня президія Верховної Ради Криму призначив виконуючим обов'язки прокурора автономії Штехбарта у зв'язку з тим, що кримський прокурор В'ячеслав Павлов подав заяву про звільнення за власним бажанням.

Тим часом, у відповідності зі ст.15 закону України "Про прокуратуру" прокурор АРК призначається генеральним прокурором України за погодженням з Верховною Радою автономії.

Генпрокурор України призначає заступників прокурора АРК, прокурорів областей, міст Київ та Севастополь, їх заступників, міських, районних, міжрайонних, а також прирівняних до них прокурорів.

Згідно п.25 ст.26 Конституції АРК, до повноважень Верховної Ради автономії відноситься" погодження призначення на посаду прокурора АРК".

5 березня в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький підписав наказ, згідно з яким виконання обов'язків прокурора Криму покладено на заступника прокурора автономії Угрюмова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...