Прикордонники: Російські військові атакували ще два об'єкти в Криму, блокують десять

Четвер, 6 березня 2014, 12:06

Російські військові блокують 10 об’єктів Держприкордонслужби, у ніч з 5 на 6 березня вони атакували ще два об'єкти.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Так, о 1-й годині ночі поблизу розташування мобільної прикордонної застави "Масандра" з'явилися більше 20 осіб у військовій формі з автоматичною зброєю та гранатометами, які оточили підрозділ. Виїзд із території  заблокували КамАЗом.

Прикордонники зайняли оборону по периметру військового містечка, здатися вони відмовилися. Пізніше цього блокування тимчасово припинилося, наразі агресори ведуть спостереження.

Також відбулася спроба атакували на відділ прикордонної служби Євпаторія. О 3-й ночі до підрозділу прибуло 8 автомобілів УАЗ, Газель, КамАЗ та Тигр з 50 озброєними чоловіками у військовій формі. Під’їзд до території підрозділу заблокували автомобілем КамАЗ, решта транспорту прорвалися на територію містечка.

Нападники увірвалися до службових приміщень відділу, однак прикордонники змогли не допустити агресорів до кімнати зберігання зброї та захистити систему управління ділянкою кордону.

За даними Держприкордонслужби, триває блокування Азово-Чорноморського регіонального управління, яку контролюють до 50 озброєних осіб та "місцевих екстремістів". В Сімферопольському прикордонному загоні та відділі прикордонної служби "Керч", Керченському та Севастопольському загонах морської охорони постійно перебувають до п'яти десятків озброєних осіб.

Паромну переправу Крим блокують до 100 озброєних російських військових. Під постійним контролем також перебувають відділ прикордонної служби Сімферополь та аеропорт Сімферополя.

фото Держприкордонслужби 
фото Держприкордонслужби 

"На більшості об’єктах нападники обмежують допуск персоналу Держприкордонслужби до підрозділів та в ультимативній формі висувають вимогу перейти на бік самопроголошеного уряду Криму. При цьому на прикордонників здійснюється морально-психологічний тиск, шантаж, погрози та підкуп з боку російських силовиків", - йдеться в повідомленні.

У відомстві, однак, запевняють, що прикордонні підрозділи вірні присязі й продовжують охороняти державний кордон.

Також у повідомленні нагадується, що війські кораблі російського флоту блокують Керченську протоку та Севастопольську бухту.

Як відомо, в середу вночі російські військові на деякий час зняли блокаду українських військових частин у Криму, але згодом повернулися на ті самі позиції. Раніше секретар РНБО Андрій Парубій заявляв, що Росія намагається передислокувати свої війська в Криму, щоб місія ОБСЄ не зафіксувала їхньої присутності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...