Ракетний есмінець США рухається в Чорне море

Четвер, 6 березня 2014, 16:56

Вранці в четвер американський ескадрений міноносець "Тракстон" (USS Truxton) вирушив із Греції у Чорне море.

Про це повідомляє видання Міноборони США Stars and Stripes.

У американському ВМФ стверджують, що візит не має стосунку до подій в Україні і був запланований ще до російського вторгнення в Крим.

Разом із військово-морськими силами Румунії та Болгарії американці проводитимуть навчання, які включають у себе спільні маневри і посадку літальних апаратів на кораблі.

"Тракстон" - есмінець із керованим ракетним озброєнням, переважно високоточними ракетами великої дальності "Томагавк". На його борту близько 300 моряків.

 

Eсмінець входить до складу ударної групи авіаносця "Джордж Буш", яка зараз перебуває у Середземному морі, тренуючись із місцевими ВМФ перед відправкою на Близький Схід.

"Тракстон" - другий військовий корабель США в Чорному морі. Зараз у Самсуні (Туреччина) перебуває ракетний фрегат "Тейлор".

Інші військові суда в європейському регіоні виконують планові завдання, наголошує видання. Зокрема, в європейські води увійшла група кораблів-амфібій з експедиційним корпусом морської піхоти (загалом близько 4 тисяч морпіхів та моряків). Вони проводитимуть навчання з місцевими ВМФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування