У Криму використовують "російських командос"?

Четвер, 6 березня 2014, 18:39

Серед російських військових, які фактично окупували Крим, можуть бути представники Сил спеціального призначення Російської Федерації.

Як говориться в одному з матеріалів випуску "Вести недели" на телеканалі Росія 1, який датується квітнем минулого року, це війська, призначені "для досягнення політичних і економічних цілей у будь-якій точці світу". 29 квітня це підрозділ завершив тренування в Кабардино-Балкарії.

Журналісти відзначають, що даний підрозділ покликане вирішувати "пікантні" завдання, зокрема створюючи неугодним Росії країнам "внутрішні проблеми", дестабілізують обстановку, зокрема за рахунок організації "партизанських рухів" на чужій території і усунення небажаних лідерів без санкцій на чужій території.

"Російські фахівці головним своїм завданням бачать захист своїх громадян за кордоном", - наголошується в матеріалі.

Підкреслимо, що, як повідомлялося, в соцмережах з'явилися свіжі фото одного з бійців російського спецназу Сергія Максимова в Україні, імовірно в Криму. На одному з них вказано, що він служить окремій бригаді спеціального призначення №346. Ряд ЗМІ з посиланням на запис одного з блогерів поширили інформацію про те, що дана бригада, яка базується Кабардино-Балкарії, як раз може бути частиною згаданих Сил спеціального призначення РФ.

 Скріншот збережену в кеші сторінки Сергія Максимова
Фото Максимова, викладене українським активістом Віталієм Уманцем 
Фото Максимова, викладене українським активістом Віталієм Уманцем 

Як відомо, Кремль заперечує присутність в Криму будь військових, які не входять до складу Чорноморського флоту, а представники ЧФ РФ перебувають на своїх базах. Так, міністр оборони Росії Сергій Шойгу називав провокаціями фотографії і відео, які доводять, що військовослужбовці у формі без розпізнавальних знаків є саме російськими військовими.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування