Севастополь скопіював рішення маріонеткового парламенту Крима про референдум

Четвер, 6 березня 2014, 20:04

Міськрада Севастополя слідом за маріонетковою Верховною Радою Криму ухвалила рішення провести 16 березня референдум, включивши в нього питання про входження Севастополя до складу Росії.

За таке рішення проголосували 49 депутатів одноголосно, повідомляють Українські новини.

На референдумі жителям Севастополя запропонують три питання:

- Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації?

- Ви за відновлення дії Конституції республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?

- Місту Севастополю увійти до складу Російської Федерації як суб'єкта Російської Федерації?

В обговореннях депутати одностайно підтримали рішення.

"Ми з вами в цьому залі 20 років вирішували питання мови, 15 років питання статусу міста, 10 років чекали вирішення питання про федералізацію. Історія дає нам шанс. Він буває рідко", - сказав депутат Володимир Рассказов.

"Настав історичний час для міста-героя Севастополя і всієї кримської землі. Ми самі зможемо вирішити свою долю. Ми не мали права обрати свого мера, нам надсилали губернатора, який роздавав землі", - сказав Геннадій Плотніков.

Як відомо, Севастополь є окремою адміністративною одиницею України.

У четвер Верховна Рада Криму в обхід Конституції України прийняла рішення про проведення в Криму 16 березня референдуму щодо приєднання до Росії.

Верховна Рада АРК також звернулася до президента Російської Федерації і Федеральних зборів Державної думи Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження Криму до складу Російської Федерації як суб'єкта РФ.

Згідно зі статтею 73 Конституції України питання про зміну території України вирішується виключно на всеукраїнському референдумі.