Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер Ради Федерації РФ підтримає приєднання Криму

П'ятниця, 7 березня 2014, 09:38

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що підтримає приєднання Криму до Росії. 

Також вона стверджує, що парламент Криму має право оголосити референдум, повідомляє УНІАН.

"Парламент Криму вибрав найбільш демократичну форму проведення референдуму як вищу форму волевиявлення народу" - , заявила вона.

"Я хочу відповідально заявити від імені верхньої палати, яка представляє інтереси всіх регіонів РФ: у разі, якщо народ Криму на референдумі проявить свою волю і прийме рішення про входження до складу Росії, ми як верхня палата російського парламенту, безумовно, таке рішення підтримаємо", - підкреслила Матвієнко.

Вона вважає, що парламент Криму має право проводити референдум. За її словами, право нації на самовизначення ніхто не скасовував і воно закріплене в основних документах ООН.

"Рішення парламенту АРК про проведення референдуму є міжнародною визнаною практикою. Досить звернутися до досвіду Шотландії , яка оголосила у вересні референдум", - сказала Матвієнко.

Реклама:

Як відомо, 6 березня Верховна Рада Криму ухвалила незаконне рішення про входження АРК до складу Російської Федерації й проведення референдуму на цю тему 16 березня.

В. о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зупинив це рішення Верховної Ради Криму. Парламент планує розпустити кримську Верховну Раду.

Центрвиборчком заблокував доступ до реєстру виборців у Криму. 

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування