Соболєв: 47 країн Європи засудили дії Путіна щодо України

П'ятниця, 7 березня 2014, 15:59

Постійний Комітет Ради Європи одностайно підтримав Резолюцію про засудження рішення Володимира Путіна та обох палат російського парламенту про направлення військ в Україну, що підриває суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це повідомив член постійної парламентської делегації України в ПАРЄ Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами Соболєва, постійний комітет Ради Європи підтримав діючу владу України, визнавши її цілковито легітимною, та схвалив усі дії української влади щодо негайної стабілізації ситуації дипломатичними методами.

Також постійний комітет Ради Європи одностайно підтримав рішення про необхідність термінового виведення військ з території України, які базуються в Криму, з місця дислокації, що є єдиною запорукою врегулювання мирним шляхом ситуації в Україні.

Постійним Комітетом Ради Європи також засуджено позицію російського керівництва щодо застосування воєнної сили на території суверенної держави Україна, зазначає прес-служба "Батьківщини".

Окрім того, за словами Соболєва, щойно почався збір підписів під ініціативою про зупинення повноважень делегації Російської Федерації в Раді Європи в разі, якщо не будуть виконані всі умови, закладені в резолюції.

"Це означає, що російська делегація буде позбавлена права голосу у вищій інституції, яка об'єднує 47 країн Європи", - заявив Соболєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування