У Кремлі кажуть, що не знають про те, що їхня маріонетка отримала посаду незаконно

П'ятниця, 7 березня 2014, 20:46

Кремль не має інформації про те, що засідання Верховної Ради Криму, де був затверджений на пост прем'єра Сергій Аксьонов, відбувалося з порушенням процедур.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Я не чув, щоб хтось комусь погрожував. Я не бачив нікого зі зброєю, хто запихав би силою депутатів у будівлю парламенту. Я цього всього не бачив, я про це не читав і не чув", - заявив Пєсков в ефірі телеканалу "Росія 1", повідомляють РИА Новости.

При цьому він підкреслив, що в цей момент у Криму була величезна кількість журналістів, в тому числі із західних ЗМІ.

Як відомо, будівлю Верховної Ради Криму в ніч на 27 лютого було захоплено невідомими озброєними людьми.

Незважаючи на це, в ньому відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму ухвалив постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Криму і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення її повноважень.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту під час голосування в приміщенні не було.

Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту під час голосування, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їх участі.

Того ж дня лідер партії "Русскоє єдінство" Сергій Аксьонов був призначений новим прем'єром Автономної Республіки Крим.

4 березня Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Верховної Ради Криму про висловлення недовіри Раді міністрів Криму та призначення Аксьонова на посаду голови Ради міністрів Криму.

5 березня Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про затримання самопроголошених керівників Криму Аксьонова та Володимира Константинова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування