Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ каже, що тримає на контролі справу про захоплення Луганської ОДА

Неділя, 9 березня 2014, 19:07

Генеральна прокуратура України тримає на контролі розслідування за фактом захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Раніше повідомлялося, що районний відділ Луганської міліції розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом захоплення будівлі Луганської облдержадміністрації.

Вказані дії містять ознаки кримінального правопорушення за фактами захоплення державних або громадських будівель чи споруд, масових заворушень, дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також наруги над державними символами, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Як відомо, у неділю проросійські активісти напали на євромайданівців у Луганську, внаслідок бійки постраждали кілька десятків людей.

Опоненти проводили мітинги на одній площі: проросійські активісти - за референдум щодо статусу Донбасу, а євромайданівці - з ушанування пам’яті Шевченка.

Антимайданівці спочатку напали на євромайданівців, відтак почали штурмувати приміщення Луганської ОДА.

Міліція будівлю покинула.

Разом з тим активіст Костянтин Реуцький у своєму блозі на Facebook зазначив, що "русофіли напали на мітинг, присвячений ювілею Шевченка та захопили ОДА, вивісили прапор Росії над будівлею".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...