Аваков: "Правий сектор" рано вранці повинен здати зброю і покинути "Дніпро"

Вівторок, 1 квітня 2014, 01:02

Рано вранці "Правий сектор" повинен покинути готель "Дніпро" без озброєння.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Готель "Дніпро" оточено підрозділами МВС. Жодного штурму не планується. Рано вранці представники "ПС" повинні покинути будівлю. Без озброєння. У супроводі співробітників СБУ виїдуть на автобусі в одну із заміських баз", - написав міністр.

"Слідчі дії з тими, хто брав участь у перестрілці, і затриманим тривають. Таким є базовий стан речей. Розраховую, що серед ночі більше жоден схвильований хлопчик не стане стріляти. Зброя, що створює проблеми, має бути складена", - додав він.

Як відомо, у понеділок ввечері на Хрещатику сталася стрілянина. Міліція затримала підозрюваного. Ним виявився активіст "Правого сектора".

За даними сотника Майдану Анатолія Ведмедя, відбувся конфлікт учасника "Правого сектора" та активіста Самооборони Майдану. За словами Ведмедя, під час конфлікту один з них вихопив пістолет, другий - газовий балончик і бризнув йому в обличчя. Другий почав стріляти.

За даними столичної міліції, через стрілянину постраждало троє людей - 1958, 1995 та 1990 років народження. Двоє з них - з Києва та Київської області, один - з Криму. Вони отримали поранення гомілки, грудної клітини та попереку.

Серед поранених був перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, який нібито опинився на місці події випадково. Чиновнику надали медичну допомогу та відпустили. Ще двоє поранених знаходяться у лікарні.

Глава МВС Аваков уточнив, що поранення в грудну клітину отримав боєць третьої сотні Олександр Левкуша, якому на момент написання повідомлення робили операцію.

"Поранення вкрай тяжке. Три кульових поранення. Пробиті обидві легені. Куля у животі. Велика втрата крові", - зазначив міністр.

"Правий сектор" заявляє, що стрілянина на Хрещатику відбулася через непорозуміння і "конфлікт на побутовому ґрунті".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування