Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джемілєв: У Курултаї вважають, що нас ніхто не поспішав захищати

Вівторок, 1 квітня 2014, 11:46

Серед керівництва кримсько-татарського народу є різні підходи до майбутнього в окупованому Криму.

Про це заявив лідер кримських татар, депутат Мустафа Джемілєв, передає ТСН.

"Я на Курултаї не був, але там превалювала думка, що нас ніхто не поспішав захищати. Стільки було українських підрозділів, і вищим проявом патріотизму солдатів була здача зброї, тільки співали гімн України", - сказав він.

"Якщо так збираються захищати Крим, територіальну цілісність, на що ми можемо розраховувати? Тому, мабуть, ця окупація протриває, можливо, довгі роки, а народу треба якось існувати, вирішувати їхні проблеми. І можливо є доцільність у структурах влади когось мати", - висловив свою думку Джемілєв.

Він зазначив, що є й інша сторона питання – колабораціонізм.

"Співробітництво з незаконними владою, тим більше, з бандитською владою. І це дуже огидно. І отут, звичайно, думки розділилися. Справа дійшла до того, що кілька людей з Меджлісу, здається дев'ять, сказали, що, якщо підемо на співробітництво із цими бандитами, то ми залишимо цей Меджліс", - розповів він.

"Інші почали говорити, що треба створювати новий Курултай і таке рішення не будемо ухвалювати", - заявив нардеп.

Джемілєв також повідомив, що Курултаєм було прийнято правильний рішення про право кримсько-татарського народу на самовизначення.

"Питання тільки в якій країні. Про це в заяві просто не говорилося. Хоча, на мою думку, треба було повторити, що ми 23 роки тому говорили, що бачимо своє майбутнє в складі Української держави", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, під час свого виступу на неформальному засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку Джемілєв заявив, що псевдореферендум про статус Криму є "цинічним" і "абсурдним".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування