Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецький міністр порівняв дії Путіна з нацистською агресією 1938 року

Вівторок, 1 квітня 2014, 12:06

Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле заявив, то анексію Росією Криму можна порівняти з нацистською агресією 1938 року, яка спричинила захоплення німецькомовних областей Чехословаччини.

У своєму виступі Шойбле сказав, що бажання президента Росії Путіна захищати росіян і російськомовних у Криму схоже на те, як Гітлер виправдовував агресію Третього рейху в Судетах, передає "Радіо Свобода".

Речник Шойбле пояснив, що міністр не порівнює теперішню Росію з Німеччиною часів Адольфа Гітлера.

Канцлер Анґела Меркель дистанціювалася від висловлювань свого міністра і заявила, що вважає анексію Криму унікальним випадком, який є порушенням міжнародного права.

Раніше колишній держсекретар США Гілларі Клінтон наводила аналогію між діями Путіна зараз та Гітлера напередодні Другої світової війни:

"Щось таке ми вже чули (про захист "своїх" людей на чужій території). Подібне робив Гітлер в 1930-х роках… Заяви президента Путіна й інших росіян, що вони повинні йти в Крим і, можливо, далі на схід України, бо потрібно захищати російські меншини – усе це нагадує заяви 1930-х років, коли нацистська Німеччина постійно говорила про те, що вона повинна захищати німецькі меншини у Польщі, Чехословаччині й інших країнах Європи".

"Я знаю, що ми маємо справу із жорстким хлопцем із тонкою шкірою", - сказала Клінтон про Путіна на початку березня.

"Я знаю, що його політичне бачення полягає у звеличуванні Росії. Коли я була держсекретарем, я говорила, що його мета – ресоветизація російської периферії, але в процесі цього він розтрачує потенціал цієї великої країни, Росії, і несе загрозу стабільності й навіть миру в Європі", - додала вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування