МВС каже, що перевіряють Асавелюка, якого пов'язують із розстрілом Майдану

Вівторок, 1 квітня 2014, 15:13

МВС проводить внутрішню перевірку подій на Майдані, в тому числі і дій полковника Асавелюка, але повідомлення про підозру йому не вручали.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ з громадської безпеки Генерал Сергій Яровий, передає прес-служба МВС.

"На численні запити до МВС про участь полковника Асавелюка у розстрілі протестувальників на Майдані, хочу повідомити, що в період з 18 по 21 лютого полковник Асавелюк дійсно був начальником відділу координації в управлінні бойової та спеціальної підготовки внутрішніх військ МВС України", - сказав він.

"В ході розслідування Генпрокуратурою участі співробітників міліції в операції, яка призвела до численних жертв, полковник Асавелюк пройшов перевірку, у рамках розслідування він був опитаний слідчими ГПУ", - сказав він.

"На сьогоднішній день Сергій Асавелюк не отримував повідомлення про підозру у вчиненні протиправних дій з боку слідства ГПУ", - додав він.

"Зі свого боку, Міністерство внутрішніх справ проводить внутрішню перевірку подій на Майдані, за результатами якої буде прийнято рішення про можливість подальшої роботи працівників підрозділу, в тому числі і полковника Асавелюка, в органах внутрішніх справ", - наголосив Яровий.

"З іншого боку я звертаюся до засобів масової інформації з проханням враховувати презумпцію невинуватості і утримуватися від поширення домислів і неперевіреної інформації. За результатами перевірки управлінням внутрішньої безпеки МВС результати будуть оприлюднені, якими б вони не були", - додав він.

Як відомо, полковник міліції Сергій Асавелюк, імовірно, причетний до розстрілу майданівців, був серед міліціонерів під готелем "Дніпро" після стрілянини на Хрещатику в понеділок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування